maanantai 10. marraskuuta 2014

Päivät 13 - 14. Jooga on kuin rentoutuminen Day Spassa

13. päivä

Oli lauantai ja menin kello viiden teen sijasta kello viiden joogatunnille. Vireystila oli hyvä, jälleen kerran. Huomaan nyt, että lähes joka kerta vireystilani on hyvä ja tunneille on mukava mennä. Toisaalta olen tästä huomiosta jopa vähän yllättynyt, koska olisin jotenkin kuvitellut, että voisin alkaa kyllästyä, väsähtää tai muuten vaan voisi tuntua siltä, ettei huvittaisi mennä tunnille. Mutta olen nyt oikeasti todella tyytyväinen tästä huomiosta, koska muutoin voisi olla tuskaisat neljä viikkoa edessä, jos jo vajaan kahden viikon jälkeen treenaamaan lähteminen tuntuisi tervanjuonnilta. Luulen, että tietoisuus siitä, että saan 75 minuuttia tai 90 minuuttia kokonaan omaa aikaa, jolloin minun ei tarvitse huolehtia yhtään mistään muusta, on yksi iso tekijä siinä, että tunnille on kiva mennä.

Keskustelin erään henkilön kanssa joogahaasteestani. Hän ei tiennyt joogasta oikeastaan juuri mitään, tai oli hänellä käsityksiä, mutta ne olivat sellaisia, että menen nirvanaan tai irtoan ruumiistani. Oli mukavaa oikaista nämä väärät käsitykset, koska ainakaan vielä en ole irronnut ruumiistani, eikä se ole tavoitteenikaan. En tiedä, onko se joidenkin joogien tavoite. Ruumiista irtautumisen sijasta minulle riittää toistaiseksi, että voin irrottautua joogatunnin aikana työhön liittyvistä ajatuksista (vaikka pidän työstäni äärimmäisen paljon), kodinhoitoon liittyvistä ajatuksista (vaikka pidän kotitöistäkin), lasten kiukutteluista ja sen sellaisesta (vaikka rakastan lapsiani yli kaiken). On hienoa, kun voi keskittyä itsekkäästi vain omaan itseen. Tai eihän itsestä ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ole itsekästä, sillä kun pidän huolta itsestäni, silloin jaksan pitää huolta lapsistani, perheestäni ja työstäni.

Eeva piti lauantain tunnin. Se oli vähän erilainen kuin tavalliset hot jooga -tunnit. Tunti oli nimellä Candlelight Yoga Flow ja sen sisältö oli erilainen kuin viime viikolla. Oli mukavaa aloittaa tunti eri tavalla, tehdä uudenlaisia liikkeitä, uudenlaisia sarjoja ja teimme niitä aika monta kertaa siten, että liikesarjat muisti hyvin ulkoa. Tunti oli sopivasti fyysinen ja rankka, mutta ei liian rankka kuitenkaan. Ja ainahan on mahdollisuus keventää liikkeitä halutessaan, mitä en kuitenkaan yleensä halua tehdä. Liikkeet ovat nimeltään asanoja, ja olen kovasti yrittänyt kuunnella, mitä nimet ovat, siinä kovin hyvin onnistumatta. Kuulosti siltä että teemme aaslkjflasjdflkj-asanan ja seuraavassa liikesarjassa oli ajfeölkaes-asana ja sitten oli vielä joku atana-asana. Eli en muista yhtään näiden asanojen nimiä, mutta ei se kai haittaa. Aina voi katsoa miten ohjaaja tekee ja seurata vaan perässä.

14. päivä

Oli isänpäivä ja ohjelmassa oli tietenkin ollut kaikkea isien juhlistamista. Tärkeää ja mukavaa. Menin iltapäivän joogatunnille, ja en voi kieltää, että olin aivan hivenen pettynyt kun tunti olikin yin-yoga -tunti. Olen merkinnyt kalenteriini vain joogatunnit, mutta en tuntien nimiä, koska en tässä vaiheessa juurikaan voi valita sitä, minkälaiselle joogatunnille menen, vaan valinta toteutuu täysin aikatauluperustein. Olin asennoitunut fyysiseen treeniin ja ankaraan hikoiluun ja keskittymiseen, ja lisäksi olin jo torstaina ollut yin-jooga tunnilla, niin en olisi nyt tätä valinnut. Mutta ei se mitään, kaikki tunnit ovat kuitenkin aina tärkeitä, ja nyt päätin jälleen ottaa tästä Letan ohjaamasta yin-yoga tunnista kaiken irti. Teimme yin yogaan kuuluvia pitkiä, useita minuutteja kestäviä venytyksiä, ja Leta neuvoi ja ohjasi ihanalla rauhallisella tyylillään olemaan pelästymättä tuntemuksia, joita jäseniin tulee pitkien venytysten jälkeen. Tunnetta siitä, että lihakset ja nivelet ovat ihan "broken" ja hitaasti palaudutaan ääriasennosta pois ja annetaan jäsenille aikaa palautua ja rentoutua.

Letan ääni oli jo itsessään rentouttava ja lämmin, ja sen lisäksi läpi koko tunnin salissa oli kaunista pianomusiikkia, rauhallista, duurivoittoista, joka toi mieleen kevään ja puron solinan ja ensimmäisten kevään kukkien puhkeamisen, vihertävät koivunlehdet ja lämpimän auringon. Huomasin oman kehoni fiiliksen olevan sama kuin hieronnan jälkeen. Tuntui kuin olisin ollut Day Spassa lämpimässä huoneessa  itsensä hemmotteluhetkessä parhaimmillaan. Äärimmäiset venyttelyt rauhallisesti ja pitkään tekevät lihaksille varmasti samaa ellei jopa parempaa kuin lihasten hieronta. Todella huikea havainto!! Tuonne tunnille haluan uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti