lauantai 1. marraskuuta 2014

4. päivä, 5. päivä ja 6. päivä sekä väsyneet lihakset...Miten tästä selvitään?

On ollut sen verran kiirettä, että en ole ehtinyt ihan joka päivä kirjoittaa, mutta ehkä se ei haittaa. Kokoan yhteen kolmen päivän treenit, nyt vielä kun ne ovat muistissani.

Tämä vaikuttaisi olevan aika mielenkiintoinen matka, tämä haaste nimittäin. En tiedä vielä, millaisilla ajatuksilla olen neljän viikon päästä tai viiden viikon päästä, kun haaste alkaa olla lopuillaan, sen verran vaihtelevia omat ajatukset ovat olleet jo näiden ensimmäisten kuuden päivän aikana.

4. päivä

Neljäs päivä oli yin yoga -päivä. Se tuli kyllä juuri oikeaan paikkaan. Pitkiä, rauhallisia, useamman minuutin mittaisia liikkeitä ja venytyksiä. Tuntui siltä, että kroppa oli jo sen verran äkkiväsynyt, että en olisi jaksanut muuta. Silti tunnilla tehdyt liikkeet veivät minua jälleen eteenpäin kohti tavoitettani, sillä yin yoga -tunnilla liikkuvuus kehittyy. Yin yoga -tunti on ohjaaja Fredrikan mukaan "välineurheilua", sillä tunnilla tarvittiin pitkulaisia tyynyjä, joilla oli nimikin, (jota en nyt muista), lisäksi tarvittiin blokkeja, eli korkista tehtyjä tiiliskiven muotoisia palikoita sekä vielä pyöreitä painavia rouhetyynyjä tehostamaan venytystä. Satuin sitten ottamaan painavimman rouhetyynyn, painoa oli ehkä jotain kuusi kiloa joten alaspäin roikkuessani takareidet venyivät aika mojovasti. Vältyin kuitenkin lihasrevähdyksiltä, vaikka venytykset olivat aika äärimmäisiä... Tunnin jälkeen oli hyvä fiilis, vaikkakin päänsärky alkoi jälleen nousta esiin. Ei siis muuta kuin juomapulloa täyttämään.

5. päivä

Perjantaina menin aamutunnille. Päänsärky on nyt hellittänyt kokonaan. Eilen se vielä tuli uudelleen häiriköimään, vaikka olen juonut vettä ja myös "suola-vichyä" todella paljon. Ehkä tuo hot jooga -salin noin 36-38 asteen lämpö yhdistettynä jokapäiväiseen 75-90 minuuttiseen treeniin, jonka jälkeen vaatteet ovat hiestä läpimärät, on vienyt alussa niin paljon elimistöstä nestettä, että sitä ei yksinkertaisesti ole pystynyt korvaamaan. Nyt treenipäiviä on takana jo useampi, joten ehkä tässä vähitellen alkaa kroppa uskoa, että tätä nyt on tiedossa jatkossakin.

Aamutunti oli normaali hot yoga -tunti, jossa teimme jälleen paljon tasapainoa ja voimaa vaativia liikkeitä. Viisi päivää sitten, kun aloitin tämän haasteen, tein kaikki punnerrukset polvet maassa. Nyt pystyn tekemään ne pääsääntöisesti jo jalat suorana! Punnerrus on hieman tavallista punnerrusta rankempi, koska se tehdään kyynärpäät kyljissä kiinni, eli käsivarren ojentajalihas tekee suuremman työn. Se on ollut minulle aina vaikeampi. Siksi olen nyt hämmästynyt siitä, kuinka helpolta se tällä hetkellä tuntuu! Lisäksi hyvältä tuntui tehdä seisten yhdellä jalalla toisen jalan ojennus 90 asteen kulmaan eteen. Tasapaino pysyi hyvin ja sain ojennettua molemmat jalat polvista suoriksi. Vielä en pysty siirtämään katsetta alaspäin vaan kiintopiste täytyy olla suoraan edessä. Toisaalta Leta-An omalla rauhallisella kerronnallaan viestitti, ettei fyysinen suoritus ole kaikki kaikessa, vaan tarkoitus on keskittyä myös mentaaliseen puoleen. Se ajatus tuo helpotusta - jos sille antaa luvan - koska olen aika tavoitehakuinen fyysisen kehittymisen suhteen. Olen antanut henkiselle keskittymiselle nyt jonkin verran tilaa, ehkä se kuitenkin on vielä tulossa enemmän pinnalle. Katsotaan.

Lopputunnista onnistuin niskaseisonnasta pois tullessani jotenkin muljauttamaan hartiastani toisen puolen ja sinne jäi ikävä lukko. Vaikka kuinka kääntelin ja vääntelin itseäni loppupäivän ja illan, ei jumi meinannut helpottaa. Mietin jo etukäteen, kuinka se vaikuttaa seuraavana päivänä, koska nyt en pystynyt laittamaan painoa käden päälle lainkaan ilman ettei se olisi tuntunut pistona hartiassa.

6. päivä

Lauantai, pyhäinpäivä ja Halloween. Illalla oli vuorossa Candle flow yoga with Eeva. Kaunis hämärä sali kynttilälyhdyillä koristettuna. Hiljainen ja rauhallinen musiikki orientoi tunnelmaan. Joskin tunti olikin TODELLA fyysinen, vahvasti astangaa. Pidin kovasti, ja olin aika innoissani alussa kun Eeva kertoi, millaisen tunnin hän aikoo pitää. Pääsin kokeilemaan erilaisia haasteita, pienellä kerällä käsien varassa tasapainottelua, joka toiselle puolelle onnistui hyvin :). Lopputunnista vielä kokeilin jalka toisen yli istuen ja siitä käsien varaan tasapainottelua, josta voi vielä ojentaa molemmat jalat päästen aika tyylikkääseen asentoon. No, jalkojen ojennukseen en todellakaan vielä päässyt, mutta ainakin tiedän nyt, miten se mageen näköinen asento tehdään. Tunti oli rankka ja käsi-, jalka- ja vatsalihakset joutuivat todelliseen rääkkiin. Minun lihaskunnolleni ainakin. Ihan en jaksanut kaikkea, mutta alan jo oppia tätä puolta, että mennään jokaisen päivän suhteen sen hetkisen fiiliksen ja jaksamisen mukaan. Joskus jaksaa paremmin ja joskus huonommin, silloin otetaan kevyemmin. Ehkä se on sitä armollisuutta itseä kohtaan ja ymmärrystä toisia kohtaan myös joogasalin ulkopuolella.

Haasteeseen kuuluu tarrojen kerääminen joogasalin seinällä olevaan osallistujan omaan seurantalappuun. Vaakariveillä on seitsemän ruutua, yhden viikon aikana saadaan siis yksi vaakarivi täyteen tarroja, pystyrivejä on kaikkiaan kuusi. En voi kieltää sitä, että odotan huomista, kun saan ensimmäisen vaakarivin täyteen sydämiä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti