maanantai 27. lokakuuta 2014

1. päivä


Tänään oli erikoinen työpäivä. Olin jostain syystä vähän kireä ja jännittynyt. Mitään erikoista ei työpäivässä sinällään ollut, mutta minusta tuntuu, että joogahaasteen vastaanottaminen ja tämän julkiseksi tekeminen jännitti, vaikka eihän tämä mikään vakava asia ole, kai? Tuntui, että en oikein pystynyt kunnolla keskittymään ja ajatukset harhailivat.

Olin eilen laatinut ensimmäisen viikon joogaohjelman valmiiksi. Merkitsin tunnit kalenteriin, koska työni on kovin epäsäännöllistä ja aikataulultaan vaihtelevaa. Käyn Helsingissä muutamana päivänä viikossa ja pyrin pitämään pari etäpäivää. Päätin, että hyödynnän etäpäivinä aamutuntimahdollisuuden, koska silloin jää iltaisin perheelle aikaa. Huomenna pääsen myös osallistumaan Letan aamutunnille, vaikka menen Helsinkiin, koska ohjelmani alkaa vasta klo 13.

Mutta sitten tämän illan ensimmäiseen joogatuntiin ja sen fiiliksiin. Tunti oli illalla, seiskasta puoli ysiin ja valmistautumisessa tein ensimmäisen virheen. Söin väärin...

Vietimme eilen meidän Oskarin 18-vuotissyntymäpäiviä ja olin leiponut sinne mm. raakasuklaakakkua. Olin leiponut kyllä muutakin, mutta en itse ole syönyt kolmeen vuoteen sokeria enkä vehnäjauholeivonnaisia, joten raakasuklaakakku oli minulle sopivaa. No virheeni oli se, että tuntia ennen joogaa söin raakasuklaakakkua, vain pari pientä palaa... Ei olisi pitänyt.

Tunti sinällään oli mahtava, siinä ei ollut kerrassaan mitään moitittavaa. En ollut aiemmin osallistunut Markuksen vetämille tunneille, mutta varmasti osallistun toisenkin kerran. Hyvät ohjeet, rauhallinen ja selkeä tyyli. Hot joogassa sali on ihanan lämmin, sali oli tänään todella täynnä. 40 päivän haasteeseen osallistuu muitakin  kuin minä ;D. Ulkona vihmova sadetihku ja pimeä musta ilta ei haitannut. Ihmisten kommentit pimeästä, pitkästä ja masentavasta syksystä tuntuivat siellä todella kaukaisilta. Tuntui siltä, että koko keho lämpeni heti ytimiä myöten, ja hikipisaroiden virta oli kirjaimellisesti loputon!!

Tunnilla oma keskittymiseni kuitenkin oli herpaantuvaa, samaan tapaan kuin työpäivän aikana. Horjuin, tasapaino ei pitänyt, en jaksanut punnertaa kuin "naistenpunnerruksia", raakasuklaakakku painoi vatsassa, piilolinssit menivät kaksin kerroin silmissä. Oli sellainen ärtynyt, häiritsevä fiilis. Mutta kun tunti oli loppu ja lähdin kotiin, olo olikin kummallisesti hyvä ja rauhallinen. Oli hyvä startti.

Innolla odotan huomisaamua, kun menen tunnille klo 9.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti